Kold rabarber-æblesuppe

5. juni 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Den liflige smag af forår lister sig ind i denne suppe, der skal serveres iskold med en generøs skefuld letpisket flødeskum og knasende sprøde tvebakker.

Bemærk
Suppen skal trække i 30 minutter og køle helt af i køleskabet, før den spises.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl rabarber og æbler. Skær blade og bund af rabarberne, og fjern kernehusene fra æblerne. Skær rabarber og æbler i grove tern. Skyl citronen, og skær den i skiver.
Hæld rabarber og æbler i en gryde sammen med vand, citronskiver og vaniljestang. Kog det op, og lad det simre i 15 minutter. Sluk for varmen. Lad det trække i 30 minutter, og sigt frugten fra.
Hæld suppen tilbage i gryden, og smag den til med sukker. Giv den et kort opkog, og fjern evt. skum med en grydeske.
Rør majsstivelse op i vand, og tilsæt den lidt ad gangen, til suppen har en god konsistens. Den stivner lidt mere, når den er kold.
Lad suppen køle helt af i køleskabet, og servér den med tvebakker, letpisket fløde og rød skovsyre.

Tip!

Brug det frugtkød fra rabarber og æbler, som du sier fra, til en marmelade ved at koge det op med sukker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar