Kold melonsuppe med mynte
11. september 2020
af
Julie Polar de Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Suppen er tænkt som dessert, men hvis du hellere vil servere den som forret, så skip honningen, og tilføj i stedet 1 tsk. flagesalt og 3 spsk. olivenolie, og pynt med olivenoliedråber, tynde bønnespirer eller karse og skovsyre.
Ingredienser
Sådan gør du
Del melonen på tværs, kassér kernerne, og udhul skallerne med en ske. Læg melonkødet i en blender.
Skyl, skræl og halvér agurken. Gem lidt af skrællen til servering. Skrab kernerne ud af agurken, og skær det faste agurkekød i små tern.
Skræl æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i mindre stykker.
Blend melon, agurk og æble i blenderen sammen med mynte og limesaft, til blandingen er glat. Tilsæt honning, og blend yderligere et par sekunder.
Afkøl suppen i mindst 2 timer før servering.
Pisk fløden til let skum. Smut mandlerne, og hak dem mindre.
Servér suppen i skåle eller glas. Pynt med dråber af letpisket fløde, honning, mynteblade, agurkestrimler og mandelstykker. Suppen kan holde sig på køl i op til 3 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk