Kold chiagrød med hindbær og poppet quinoa
22. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Chiafrø er rige på proteiner, antioxidanter og vitaminer og er et sundt alternativ til fx havregryn. Derfor er den mættende og sunde grød et oplagt morgenmadsvalg.
Bemærk
Chiagrøden skal stå i køleskabet natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør chiafrø, mandelmælk og vaniljepulver sammen i en skål eller et patentglas. Læg låg på, og sæt blandingen på køl til næste morgen. Chiafrøene opsuger væden i løbet af natten.
Blend den kolde chiafrøblanding sammen med frosne hindbær og sirup i en blender eller foodprocessor, så du får en cremet grød. Rør derefter skyr i grøden med en ske.
Rist havregryn i smør på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter. Tilsæt ahornsirup, og rør rundt.
Rist blandingen i yderligere 2-3 minutter, til havregrynene er let gyldne. Spred dem ud på et ark bagepapir, tilsæt salt, og lad dem køle helt af.
Fordel et lag smørristede havregryn i bunden af 2 portionsglas. Hæld chiagrød over, og top med skyr. Pynt med friske bær og poppet quinoa.
Tip!
Såvel chiafrø som poppet quinoa kan købes i velassorterede supermarkeder, helsekostbutikker og hos Søstrene Grene, f.eks. af mærket Toftkær. Usødet mandelmælk fås i velassorterede supermarkeder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores basisopskrift på chiagrød!
Powered by Froala Editor