Kold bærsuppe med vaniljeis
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Bestem selv, hvilke bær du vil bruge i suppen. Både solbær, blåbær, hindbær, brombær og ribs vil gøre sig godt – vælg en skøn og farvestrålende blanding.
Bemærk
Trækketid: 4-5 timer i køleskabet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens hindbær og jordbær, og skær jordbærrene i mindre stykker. Kom hindbær, jordbær og sukker i en gryde med 3 dl vand, og bring det i kog. Lad det koge i 5-6 minutter, og sluk for varmen.
Pres saften af citronen. Lad suppen afkøle, og smag til med citronsaft.
Si bærsuppen gennem en sigte over en stor skål, og kassér de kogte bær.
Rens friske, blandede bær (fx solbær og brombær),læg dem i suppen, og lad det trække i 4-5 timer på køl.
Anret den kolde suppe i dybe tallerkener, og servér med en kugle vaniljeis på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk hyldebærsuppe