Kold bærsuppe med hjemmelavet vaniljeis
1. august 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Nyd den iskolde dessert en varm sommerdag. Den kan laves op til to dage før, så den er perfekt til gæster.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud (gem den brugte vaniljestang). Kog langsomt vaniljekorn, sødmælk, piskefløde, sukker, glukosesirup og salt i en gryde under omrøring. Sukker og glukosesirup skal være helt smeltet.
Pisk æggeblommer og 75 g sukker let og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk halvdelen af den varme flødeblanding over i skålen med æggeblommerne. Hæld æggeblommemassen tilbage i gryden, og pisk over svag varme i ca. 5 minutter, til konsistensen bliver mere tyk.
Hæld iscremen i en kold skål, og pisk i yderligere et par minutter. Sæt iscremen på køl, indtil den er helt kold, og kør den i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du fordele den i en frysetæt beholder, og sætte den i fryseren natten over.
Skyl og nip jordbær, og halver dem. Skyl ribs. Fordel de 2 slags bær i en gryde sammen med den brugte vaniljestang og vand. Kog suppen i 15-20 minutter.
Sluk for varmen, og lad den trække i 15 minutter. Kog suppen op igen i yderligere 15 minutter, og lad suppen afkøle helt. Sigt suppen igennem en fintmasket si, og sæt den på køl, til den er iskold.
Skyl ribs og jordbær, og halvér jordbær, hvis de er meget store. Skyl og pluk basilikum. Anret den iskolde suppe i dybe tallerkener. Top med vaniljeis, og pynt med bær og basilikum.
Tip!
Du kan sagtens købe en god vaniljeis og nøjes med at lave suppen, hvis du vil.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk