Kold aspargessuppe med serranoskinke
11. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Kold og forfriskende aspargessuppe med sprød serranoskinke smager himmelsk. Spirende grøn brøndkarse på toppen gør suppen ekstra forårslækker!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og bring i kog. Lad det simre i ca. 5 minutter.
Skyl asparges, og skær både ender og toppe af. Kassér de træede ender, og gem toppene til pynt.
Skær aspargesene i mindre stykker, og lad dem koge med i gryden sammen med skyllet, friskhakket persille i 5 minutter.
Blend herefter suppen med en stavblender direkte i gryden, til suppen er helt glat.
Tilsæt halvdelen af cremefraichen, mens du blender. Pres saften af citronen, og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Lad suppen køle af.
Steg serranoskinken sprød på en pande, evt. i lidt olie.
Anret den kolde suppe i skåle. Top med cremefraiche, aspargestoppe, brøndkarse og sprød serranoskinke.
Tip!
Du kan også stege serranoskinken sprød i ovnen ved 200° i 5-7 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på aspargessuppe
Powered by Froala Editor