Kold aspargessuppe med serranoskinke

11. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Kold og forfriskende aspargessuppe med sprød serranoskinke smager himmelsk. Spirende grøn brøndkarse på toppen gør suppen ekstra forårslækker!

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og bring i kog. Lad det simre i ca. 5 minutter.
Skyl asparges, og skær både ender og toppe af. Kassér de træede ender, og gem toppene til pynt.
Skær aspargesene i mindre stykker, og lad dem koge med i gryden sammen med skyllet, friskhakket persille i 5 minutter.
Blend herefter suppen med en stavblender direkte i gryden, til suppen er helt glat.
Tilsæt halvdelen af cremefraichen, mens du blender. Pres saften af citronen, og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Lad suppen køle af.
Steg serranoskinken sprød på en pande, evt. i lidt olie.
Anret den kolde suppe i skåle. Top med cremefraiche, aspargestoppe, brøndkarse og sprød serranoskinke.

Tip!

Du kan også stege serranoskinken sprød i ovnen ved 200° i 5-7 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar