Kold appelsingløgg med nelliker og kanel

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Hvem siger, at gløgg absolut skal serveres varm? Her får du en ny gløggfavorit, som smager dejligt af jul, selvom der er klirrende isterninger i.

Bemærk
Lav din gløgg i god tid, så den kan nå at blive helt kold inden servering.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland sukker, vand, nelliker, kanelstænger og stjerneanis i en gryde.
Skær halvdelen af appelsinen i skiver, og læg dem i gryden sammen med saften fra den anden halvdel appelsin.
Bring det forsigtigt i kog, og lad det småkoge i 3 minutter. Tag gryden af varmen, og fjern appelsinskiverne.
Hæld lagen og alle krydderierne i en stor kande, og sæt den på køl, indtil lagen er helt kold.
Tag kanden med krydderlagen ud af køleskabet, og tilsæt friskpresset appelsinjuice, vodka og appelsinlikør. Rør rundt, og fyld op med masser af isterninger.

Tip!

Du behøver ikke selv at presse saft af friske appelsiner. Køb i stedet en flaske god friskpresset appelsinjuice i supermarkedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar