Kold appelsingløgg med nelliker og kanel
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvem siger, at gløgg absolut skal serveres varm? Her får du en ny gløggfavorit, som smager dejligt af jul, selvom der er klirrende isterninger i.
Bemærk
Lav din gløgg i god tid, så den kan nå at blive helt kold inden servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland sukker, vand, nelliker, kanelstænger og stjerneanis i en gryde.
Skær halvdelen af appelsinen i skiver, og læg dem i gryden sammen med saften fra den anden halvdel appelsin.
Bring det forsigtigt i kog, og lad det småkoge i 3 minutter. Tag gryden af varmen, og fjern appelsinskiverne.
Hæld lagen og alle krydderierne i en stor kande, og sæt den på køl, indtil lagen er helt kold.
Tag kanden med krydderlagen ud af køleskabet, og tilsæt friskpresset appelsinjuice, vodka og appelsinlikør. Rør rundt, og fyld op med masser af isterninger.
Tip!
Du behøver ikke selv at presse saft af friske appelsiner. Køb i stedet en flaske god friskpresset appelsinjuice i supermarkedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på gløgg