Kold agurkesuppe med varmrøget laks
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Agurkesuppen skal nydes helt kold og er dejligt læskende. Evt. med en lille laksehapser.
Bemærk
Afkøling, suppe: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl ⅔ af agurkerne, og lad den sidste beholde skrællen på. Flæk alle agurkerne på langs, fjern kernerne, og skær agurkerne i grove stykker.
Hak skalotteløg, dild og skyllet spinat groft, og læg det i en blender sammen med agurker, yoghurt, hønsebouillon og balsamico.
Blend det hele til en jævn suppe. Lad agurkesuppen stå tildækket i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 200º.
Skær rugbrød i tern, og vend dem med olie og salt. Fordel rugbrødscroutonerne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er sprøde.
Pisk den kolde agurkesuppe igennem lige inden servering, og smag til med salt og peber. Server med varmrøget laks og rugbrødscroutoner.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk