Kold agurkesuppe med persilleolie og sprødstegt skinke
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
I Bulgarien er agurkesuppe en yndet hverdagsspise, sikkert fordi den er nem og hurtig at lave og dejligt læskende på en varm sommerdag. Servér suppen som et let hovedmåltid eller som forret til en gæstemiddag.
Bemærk
Suppen skal serveres kold, så husk afkøling.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl agurkerne. Flæk dem på langs, og fjern kernerne med en lille ske. Skær agurkerne i mindre stykker.
Blend alle ingredienserne til agurkesuppen sammen i en blender/foodprocessor, og smag til med salt og peber. Sæt suppen i køleskabet, og lad den blive helt kold.
Skyl og tør persillen, og nip bladene af. Blend persilleblade og olie i en minihakker, til konsistensen er tynd og lind.
Tænd ovnen på 200º. Bred serranoskinken ud på en bageplade med bagepapir, og steg den i ovnen i 5-7 minutter, til den er sprød.
Anret den kolde suppe i skåle. Dryp med persilleolie, og servér sprød serranoskinke til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk