Kold ærtesuppe med kylling
1. juni 2018
af
Sandra Pugliese.
Foto: Line Falck
Skrigende grøn suppe, der ikke kun er pæn på middagsbordet, men også utrolig velsmagende!
Bemærk
Afkøling: 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, hak det fint, og steg det blødt i olie ved lav varme i 4-5 minutter.
Tilsæt frosne ærter, svits yderligere 1 minut, og tilsæt så den varme bouillon. Lad ærterne koge i 2 minutter, og tag gryden af varmen.
Lad suppen køle af i 10 minutter. Blend suppen med basilikum i en blender eller foodprocessor. Sæt suppen på køl, til den er helt kold – det tager mindst 3 timer.
Bælg ærterne, og vend dem i den kolde suppe lige før servering.
Skær kyllingfilet i tynde strimler, og krydr med salt og peber. Pres saften af appelsinen.
Steg kyllingefileterne i olie og appelsinsaft, til de er netop gennemstegte.
Servér kyllingekødet ved siden af suppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den klassiske opskrift på gule ærter