Kold ærtesuppe med koriander og nigella
7. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Servér suppen som en let hovedret til to personer eller som fin forret til fire personer.
Bemærk
Køletid: 15 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk chilien, og skrab frø og frøvægge ud med en teske. Skyl forårsløgene, og hak dem groft. Pil hvidløgene.
Blend chili, forårsløg, hvidløg, ærter, grofthakket koriander og bouillon sammen i en blender til ensartet konsistens. Blend til sidst yoghurt i, og smag til med limesaft og salt.
Sæt suppen koldt i 10-15 minutter. Smag den til inden servering.
Skyl forårsløg og chili, og hak begge dele fint. Hak korianderen groft.
Anret suppen i kolde skåle eller dybe tallerkner. Top med yoghurt, forårsløg, chili, koriander og nigella, og servér straks med limebåde og evt. brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk