Kokostoppe uden æg
24. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De klassiske kokosmakroner er her med kondenseret mælk i stedet for æg. Det giver dem den rigtige konsistens og en skøn smag. De er også tilsat lidt ekstra knas og smag fra finthakkede mandler.
Bemærk
Køletid: 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kondenseret mælk, kokosmel, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Hak mandlerne fint, og rør dem i kokosblandingen. Sæt skålen på køl i 30 minutter.
Form 10 små pyramideformede toppe af kokosblandingen med let våde hænder.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kokostoppene på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen ind i ovnen, og sæt en ekstra bageplade nedenunder, så kokostoppene ikke bliver brændte i bunden. Bag kokostoppene i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp bunden af hver kokosmakron i den smeltede chokolade, og stil dem med bunden opad på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk