Kokostoppe uden æg

24. januar 2023 af .

Foto: Peter Kam

De klassiske kokosmakroner er her med kondenseret mælk i stedet for æg. Det giver dem den rigtige konsistens og en skøn smag. De er også tilsat lidt ekstra knas og smag fra finthakkede mandler.

Bemærk
Køletid: 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kondenseret mælk, kokosmel, vaniljesukker og salt sammen i en skål. Hak mandlerne fint, og rør dem i kokosblandingen. Sæt skålen på køl i 30 minutter.
Form 10 små pyramideformede toppe af kokosblandingen med let våde hænder.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kokostoppene på en bageplade med bagepapir. Sæt bagepladen ind i ovnen, og sæt en ekstra bageplade nedenunder, så kokostoppene ikke bliver brændte i bunden. Bag kokostoppene i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad. Dyp bunden af hver kokosmakron i den smeltede chokolade, og stil dem med bunden opad på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar