Kokostoppe med safran
12. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Det er ikke så tit, man oplever safran i danske kager. Men i Sverige er safran et populært julekrydderi. Mest kendt er selvfølgelig den svenske luciabolle, men svenskerne bruger også gerne safran for at give smag til andet bagværk. Kokostoppe med safran er en nyere svensk kage, som er populær.
Bemærk
Hviletid: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde. Hæld safran i gryden, og rør rundt.
Pisk æg og sukker sammen i en skål med en elpisker. Vend smør og kokosmel i dejen, og vend den sammen med en dejskraber.
Skyl limefrugten, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Vend skallen i dejen. Lad dejen hvile i 20 minutter.
Tænd ovnen på 175°.
Form kokosblandingen til små toppe, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kokostoppene i ca. 15 minutter, og lad dem køle af.
Hak og smelt chokoladen over vandbad. Dyp bunden af kokostoppene i chokolade, og lad dem størkne.
Tip!
Nogle gange klistrer dejen, når man forsøger at forme kokostoppene. Prøv at skylle hænderne med koldt vand, inden du former kokostoppene, så er det nemmere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk