Kokostoppe med marcipan

18. juli 2021 af .

Foto: AOP

Kokostoppe smager godt i sig selv, men når du tilsætter marcipan og appelsin og dypper dem i chokolade, bliver de ekstra luksuriøse.

Bemærk
Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør æggehvide sammen med sukker, kokosmel og groftrevet marcipan. Lad blandingen hvile i 1 time i køleskabet.
Tænd ovnen på 175°. Riv og pres appelsinen, og rør appelsinskal og -saft i kokosblandingen.
Form kokosblandingen til små toppe, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne på toppen. Lad dem køle helt af på en rist.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad.
Dyp bunden af kagerne i den smeltede chokolade. Læg dem på bagepapir, og lad chokoladen størkne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du de bedste kokostoppe

Det kan godt være, at kokostoppene kun slanker pengepungen, men til gengæld smager de fantastisk. De er lavet med få ingredienser, så de er hurtige at røre sammen og sætte i ovnen.

Kokostoppe med eller uden marcipan

I opskriften her er der både marcipan og appelsinskal, som begge kan undlades. Marcipanen er dog med til at gøre dem ekstra søde og saftige, så har du en pakke marcipan i skabet, så tilsæt endelig en smule. Appelsinsmagen giver lidt kant og friskhed til sødmen, så er du til citrus, så tilsæt endelig lidt fintrevet skal.

Se også: Opskrift på hjemmelavet marcipan

Hvad kan jeg bruge æggehvider til?

Har du en rest æggehvider tilovers, er det bare om at komme i gang med at bage kokostoppe. Her skal nemlig ikke hele æg i, men kun hviden. Bruger du hele æg, som du skiller ad, kan du bruge blommen til saucer, dips og cremer. Se flere gode idéer i videoen ovenover.

Forskel på kokostoppe og kokosmakroner

De ligner hinanden, og de smager ens. Egentlig er der ikke den store forskel på de to navne, men nogle mener, at der skal smør i kokosmakroner. Det kan du også sagtens tilsætte i denne opskrift. Så hænger dejen bedre sammen, men det gør ikke den store forskel for resultatet.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar