Kokostoppe med citronglasur
26. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Traditionelt dypper man kokosmakroner i smeltet chokolade, men her bliver de i stedet pyntet med frisk citronglasur.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kokosmel, sukker, æggehvider sammen i en skål til en ensartet og klistret blanding. Skyl og riv citronen, og rør citronskallen i kokosblandingen.
Form 10 små pyramideformede toppe af kokosblandingen med let våde hænder.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kokostoppene på en bageplade med bagepapir. Sæt kokostoppene ind i ovnen, og sæt en ekstra bageplade nedenunder, så kokostoppene ikke bliver brændte i bunden.
Bag kokostoppene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er let gyldne. Afkøl dem helt på en bagerist.
Rør flormelis og citronsaft sammen i en skål til en tyktflydende glasur. Dryp glasur over hver kokostop, og pynt evt. med lidt revet citronskal.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk