Kokospandekager med pære og blåbær
12. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lækker opskrift på kokospandekager med pære og blåbær, der er dejlige med en klat skyr på brunchbordet eller som dessert efter et let måltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland speltmel, bagepulver, kokosmel og salt i en skål.
Tilsæt honning, æg, mælk og kokosmælk, og pisk dejen sammen, til den er ensartet. Lad den hvile i 15 minutter.
Opvarm en pande med lidt olie. Sæt 2 spsk. dej på panden, og bred dejen ud til en lille pandekage på ca. 8-9 cm i diameter.
Bag pandekagen i 2-3 minutter på hver side. Gentag med resten af dejen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vand og sukker i en gryde.
Tilsæt vaniljekorn og den tomme vaniljebælg. Kog sukkerlagen sammen i ca. 15 minutter, til den tykner let.
Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i tynde både. Skru ned for sukkerlagen i gryden, og tilsæt pærer og blåbær. Lad det simre i 6-8 minutter.
Rør skyr sammen med ahornsirup. Anret pandekagerne i en stak med pocheret pære og blåbær på toppen. Drys evt. med kokosmel, og servér sirupsskyr til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk