Kokosis med mangosalat

Kokosisen består af både piskefløde og kokosmælk, som gør den himmelsk cremet. Knasende kokosflager giver et sprødt modspil, mens den friske mangosalat bidrager med dejlig syrlighed.

Bemærk
Frysetid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm forsigtigt kokosmælk og piskefløde op i en lille gryde i ca. 3 minutter under omrøring – det må ikke koge. Sluk for blusset, og læg låg på gryden, så blandingen holder sig lun.
Pisk æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker i en varmefast skål til en tyk, lys masse.
Sæt skålen med æggeblandingen over en gryde med lidt kogende vand i bunden. Pisk i æggeblandingen, mens du langsomt tilsætter den lune kokosmælkblanding. Pisk i ca. 8 minutter, til cremen tykner. Dyp en ske i blandingen – cremen er tyk nok, når den klæber til bagsiden af skeen. Vend kokosmel i.
Hæld blandingen i en stor skål, og stil den i fryseren i 2 timer. Rør rundt i isen hver halve time.
Del mangoerne langs stenen, og skær skrællen af. Skær mangokødet i små tern.
Kog en lage af vand og sukker i en lille gryde. Afkøl lagen let, og vend mangoternene i.
Skær limeskallen i tynde strimler med et juliennejern, og bland dem med mangofrugt og sukkerlage.
Tag isen ud af fryseren i god tid, afhængigt af hvor længe den har været i fryseren.
Drys kokosflager ud på en stor tallerken. Lav kugler af isen med en ske, gerne en rigtig isske, og vend iskuglerne i kokosflagerne. Fordel mangosalat i dessertglas, og anret en kugle is ovenpå. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar