Kokosis med mandelblondekager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Den cremede kokosis smager af ferie på en sydhavsø. Hvis du vil leve dig endnu mere ind i tropedrømmen, kan du servere den med ananas, passionsfrugt og mango som tilbehør.
Bemærk
Frysetid: 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk kokosmælk sammen med honning til en tyk creme. Rør friskrevet kokos i, hæld cremen i en ismaskine, og kør, til konsistensen er som is.
Frys isen, til den er fast. Det tager mindst 5 timer. Optø isen i 15-20 minutter, inden den skal serveres.
Hak mandlerne helt fint, og hæld dem i en gryde sammen med smør, flormelis, fløde og mel. Bring massen i kog ved jævn varme under omrøring. Lad massen køle af.
Tænd ovnen på 200°. Beklæd bageplader med bagepapir, og tegn cirkler på ca. 10 cm i diameter på hvert stykke. Smør 1 spsk. dej ud i hver cirkel.
Bag kagerne i ovnen i 6-7 minutter. Tag dem ud, og afkøl dem på bagepladerne i 2-3 minutter.
Læg de stadig bløde kager over en kagerulle, så kagerne bliver bueformede.
Anret kugler af kokosis i serveringsglas. Drys med kokosflager, og servér med blondekagerne til.
Tip!
Ingen ismaskine? Hæld kokoscremen i en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren. Pisk i cremen 1 gang i timen i 3 timer, inden du fryser den ind i mindst 5 timer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk