Kokosis med ananas-mango-puré
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Cremet kokosis, der har en skøn rund smag og med en syrlig ananas-mango-puré til. Tankerne strejfer lige en lækker badestrand og en kølig piña colada. Den perfekte dessert på en varm aften!
Bemærk
Frysetid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm kokosmælk og fløde op i en gryde i ca. 3 minutter under jævnlig omrøring – det må ikke koge. Sluk, og læg låg på, så det holder sig lunt.
Pisk æg, æggeblomme, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk hvid masse med en elpisker i en varmefast skål.
Placér skålen med æggeblandingen over en gryde med lidt kogende vand i bunden. Pisk i æggeblandingen, mens du langsomt tilsætter den lune kokosmælkblanding. Pisk i ca. 8 minutter, til cremen tykner.
Dyp en ske i blandingen – cremen er tyk nok, når den klæber til bagsiden af skeen. Vend kokosmel i, hæld blandingen i en stor skål, og stil den i fryseren i 2 timer. Rør i isen hvert 30. minut.
Skræl ananas og mango, og skær dem i små tern. Læg dem i en gryde med sukker. Lad det småkoge under låg i 12-16 minutter, til ternene er møre.
Blend dem med en stavblender direkte i gryden, og afkøl helt.
Rist kokosflager let på en tør pande.
Anret puré i bunden af en dyb tallerken, læg en kugle is ovenpå, og drys med kokosflager og hindbærstøv.
Tip!
Hvis du har en ismaskine, kan du køre cremen på den, når den er helt afkølet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk