Kokosdessert med mango, lime, hindbær og kokoschips
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Denne kokosdessert er så vidunderlig, at du sagtens kan servere den for gæster eller ved festlige lejligheder. Desserten nærmest kalder på et glas champagne!
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 4 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
4 små portionsforme, fx engangsforme af aluminium
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem godt med sukker.
Bland kokosmælk og fløde i en lille gryde, og bring det i kog sammen med vaniljesukkeret og den tomme vaniljebælg. Lad det simre i 10 minutter, og tag så gryden af varmen.
Læg husblasbladene i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Tag husblassen op af vandet med det vand, som hænger ved, og pisk den ud i den varme kokosfløde i gryden, til blandingen er helt jævn og uden klumper.
Hæld grydens indhold igennem en fin sigte over i en ren skål, og hæld derefter blandingen i små portionsforme. Sæt dem på køl med husholdningsfilm over i mindst 4 timer før servering, så de når at stivne.
Tænd ovnen på 185°. Slå skallen af kokosnødden med en hammer. Snit lange, tynde flager af den hvide kokos, og rist dem sprøde og let gyldne i ovnen. Afkøl.
Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Vend dem med fintrevet limeskal og limesaft.
Vend den stivnede kokoscreme ud på en tallerken, og omkrans desserten med limemarineret mango, friske hindbær og kokoschips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk