Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris

Denne indiske kokosdahl er smagfuld, krydret og luner på enhver kold dag.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil og hak løgene. Pil hvidløget. Riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern.
Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i en stor gryde. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med et par minutter.
Skyl linserne i koldt vand. Hæld tomater, kokosmælk og linser i gryden, og bring retten i kog. Rør ofte, da linserne nemt brænder på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte.
Skyl og tør grønkålen; riv bladene af stilkene i mundrette stykker, og vend dem i retten. Varm det hele godt igennem, så grønkålen falder sammen.
Pres saften af limefrugten. Smag retten til med limesaft, salt og peber.
Servér kokosdahl med fuldkornsris og limefrugt skåret i både. Top med en skefuld skyr, og drys med kokoschips og frisk koriander.

Tip!

Servér evt. med lune naanbrød i stedet for ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar