Kogt skinke med selleri-remoulade
6. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Selleri-remoulade er en klassiker i det franske køkken. Den er syrlig, cremet og helt perfekt sammen med en skive kogt eller stegt skinke.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg skinken i en gryde, dæk den med vand, og bring det i kog. Småkog skinken i ca. 50 minutter. Lad den derefter ligge i det varme vand i 10-20 minutter, til den er gennemkogt. Kernetemperaturen skal være mindst 75°.
Skær selleri ud i meget tynde strimler eller stykker.
Læg dem i en gryde med kogende, letsaltet vand. Bring vandet i kog igen, og tage selleri op efter 1 minuts kogning. Læg dem i en sigte, og skyl dem under rindende, koldt vand. Tør dem evt. også i et rent viskestykke.
Rør sennep, eddike og salt. Bland det med selleri, og stil det køligt i 10 minutter eller længere.
Vend med mayonnaise lige inden servering, og smag til med salt.
Skær skinken i skiver, og spis dem sammen med selleri-remoulade. Klip purløg over, og servér en grøn salat og evt. kartofler ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk