Kogt hamburgerryg
En kogt hamburgerryg er billig og faktisk også nem at lave. Her får du den fulde guide og inspiration til tilbehør!
(5)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
TIPS TIL KOGT HAMBURGERRYG
Hamburgerryggen er en udskæring af grisens nakke, som er saltet og røget. I supermarkedet er den pakket ind i et net, som du enten kan lade sig på, mens den koger og tage af inden servering, eller du kan fjerne det inden kogningen. Det gør ingen forskel.
Kogetid, hamburgerryg
I opskriften koges hamburgerryggen i ca. 45 minutter. Er din hamburgerryg større end 1 kg, skal den have lidt længere tid.
Du kan bruge stegetermometer, hvis du vil være helt sikker på, at den bliver kogt nok. Kernetemperaturen skal være 60°, når den har kogt, og derefter nå op på 70-75°, imens den står i kogevandet.
Tilbehør til kogt hamburgerryg
Skal tilbehøret være mere traditionelt, kan du servere hvide kartofler, kogte grøntsager og en hvid sovs. Flødekartofler eller grønlangkål passer også godt til kogt hamburgerryg.
Rester af hamburgerryg
Har du rester af hamburgerryggen, kan du gemme den og bruge den som pålæg. Skær tynde skiver af kødet, og vupti så har du hjemmelavet hamburgerryg til brødet. Du kan også sagtens fryse det ned til en anden god gang.