Kogt hamburgerryg

En kogt hamburgerryg er billig og faktisk også nem at lave. Her får du den fulde guide og inspiration til tilbehør!

Kogt hamburgerryg
0-30 min.

(5)

October 10, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Carina Krüger
Bemærk:Tilberedningstid, i alt: 1 time og 5 minutter

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS TIL KOGT HAMBURGERRYG

Hamburgerryggen er en udskæring af grisens nakke, som er saltet og røget. I supermarkedet er den pakket ind i et net, som du enten kan lade sig på, mens den koger og tage af inden servering, eller du kan fjerne det inden kogningen. Det gør ingen forskel.

Kogetid, hamburgerryg

I opskriften koges hamburgerryggen i ca. 45 minutter. Er din hamburgerryg større end 1 kg, skal den have lidt længere tid.

Du kan bruge stegetermometer, hvis du vil være helt sikker på, at den bliver kogt nok. Kernetemperaturen skal være 60°, når den har kogt, og derefter nå op på 70-75°, imens den står i kogevandet.

Tilbehør til kogt hamburgerryg

Skal tilbehøret være mere traditionelt, kan du servere hvide kartofler, kogte grøntsager og en hvid sovs. Flødekartofler eller grønlangkål passer også godt til kogt hamburgerryg.

Rester af hamburgerryg

Har du rester af hamburgerryggen, kan du gemme den og bruge den som pålæg. Skær tynde skiver af kødet, og vupti så har du hjemmelavet hamburgerryg til brødet. Du kan også sagtens fryse det ned til en anden god gang.

Måske du også kan li'