Kogt artiskok med friskost
20. maj 2020
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Kogte artiskokker er en klassiker, der her serveres med friskost fremfor smør. Træk bladene af et ad gangen, kom lidt friskost på, og spis den lille ”klump” artiskokkød, der sidder for enden.
Bemærk
Citronen, der sættes fast på artiskokkerne gør, at de ikke oxiderer og bliver brune i bunden under kogningen.
Ingredienser
Udstyr
8 tandstikker af træ og uden smag
Sådan gør du
Bræk stokken af artiskokbunden, så trævlerne kommer med ud.
Skær citronen i skiver, og sæt en skive fast med tandstikker på undersiden af hver artiskok.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Læg artiskokkerne i gryden, og kog dem på lavt blus 10-15 minutter.
Sluk for blusset, og lad artiskokkerne trække færdig i kogelagen i ca. 5 minutter.
Læg friskost på en tallerken, og drys salt, peber og citronverbena på toppen. Servér som dyppelse til artiskokkerne.
Tip!
Man kan tjekke, om artiskokkerne er færdige ved at prøve at trække i et blad. Hvis bladet ryger af med lidt modstand, er artiskokkerne klar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk