Kofte med pita, tzatziki og marinerede løg
12. oktober 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Kofte med pita, tzatziki og marinerede kan nemt blive en ny hverdagsfavorit!
Ingredienser
Udstyr
6 grillspyd
Sådan gør du
Skyl agurkerne, halvér dem på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i skiver, fordel dem i en sigte, og vend dem med salt. Lad agurkeskiverne trække i ca. 15 minutter.
Skyl saltet af agurkeskiverne, og dup dem tørre. Pil og hak hvidløg fint. Vend agurkeskiver og hvidløg sammen med yoghurt i en skål, og rør sumak og revet citronskal i. Smag tzatzikien til med salt og peber.
Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Vend dem med salt, og lad løgringene trække i et par minutter. Skyl og hak dild fint, og rør den sammen med sumak i en skål. Ryst saltet af løgringene, og vend dem i krydderiblandingen.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl og hak persille fint. Rør persille, hvidløg og løg sammen med det hakkede oksekød i en skål.
Tilsæt krydderier, rør det hele godt sammen, og form farsen til 6 små kugler. Sæt kødkuglerne på grillspyd, og gør form dem, så de er lidt aflange. Grill grillspyddene på en (grill-)pande i ca. 3 minutter på hver side, til farsen er gennemstegt.
Lun pitabrødene, og servér dem sammen med grillspyddene, tzatziki og de marinerede løg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk