Kofta med peberfrugt, knuste kartofler og oliven

3. august 2023 af .

Foto: columbus leth

Kofta er aflange, krydrede frikadeller med rødder i Mellemøsten. Spis dem til en omgang knuste kartofler lavet på nye, lækre sommerkartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Pluk og hak persillen.
Rør kødet sammen med rødløg, hvidløg, persille, spidskommen, koriander, salt og peber i en skål. Form kødet til aflange kødboller.
Steg kødbollerne i olie på en pande i 6-7 minutter i alt, til de er gennemstegte og gyldne på alle sider.
Pil skalotteløgene, og skær dem i mindre stykker. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
Skyl peberfrugterne, og skær dem i grove tern. Hæld løg, hvidløg og peberfrugt på panden med kødboller, når der er 2-3 minutter tilbage af stegetiden. Krydr med chili, salt og peber.
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 6-7 minutter. Hæld vandet fra, og knus dem med en gaffel. Vend kartoflerne med olie, salt og peber.
Anret knuste kartofler på tallerkner, og top med kofta, stegt peberfrugt, oliven og grofthakkede krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar