Kødsauce med lun grøntsagspasta
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
I stedet for at koge en klassisk pasta til din kødsauce, så prøv at lave grøntsagspasta selv. Sådan forvandler du en velkendt ret til et ægte palæomåltid.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og hak dem fint. Svits dem i olie i en gryde, til de begynder at blive klare.
Skru op for varmen, tilsæt kødet i små stykker, og steg det godt sammen med løgene.
Skyl tomater, skær dem i tern, og bland dem med kødet i gryden. Tilsæt pressede hvidløgsfed og grofthakket oregano, og lad saucen simre i 20-30 minutter.
Spæd evt. saucen op med lidt vand, til den har en god konsistens, og smag til med salt, peber og evt. cayennepeber.
Skræl/rens alle grøntsagerne, og skær dem i lange, tynde strimler.
Svits spidskål, gulerødder, knoldselleri og porrer i olie eller smør på en stor pande i 2 minutter.
Tilsæt squash og timianblade, og steg videre i 2 minutter, til det hele er mørt med lidt bid. Smag til med salt og peber.
Anret grøntsagspastaen på tallerkener, og top med kødsauce.
Tip!
Du kan bruge pastinakker eller persillerødder til grøntsagspastaen i stedet for knoldselleri.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk