Kødboller med persille, kålsalat og hvidløgs-pita

31. august 2023 af .

Foto: columbus leth

Kødbollerne er proppet med persille, der giver dem masser af smag og et ekstra kulør.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl persille, og hak den fint.
Rør hakket oksekød med løg, hvidløg, persille, garam masala, chili, salt og peber i en skål.
Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød, og steg dem i olie og smør på en pande i 5-6 minutter i alt, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl kålen, og snit den fint. Drys med salt, og kram kålen med hænderne, til den mørner let.
Skyl og hak mynte og persille (gem lidt hele mynteblade til anretning). Riv citronskallen fint. Vend kålen med mynte, persille, citronskal, citronsaft, olie og chili i en skål.
Rør tahin sammen med citronsaft og vand i en skål til cremet og sammenhængende konsistens. Tilsæt yoghurt, og smag til med salt og peber.
Skær pitabrødene i kvarter. Pil hvidløgene, og hak dem fint.
Steg pitabrødene i olie på en pande i et par minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Anret sprødt spidskål på tallerkener og fordel krydrede persille-kødboller ovenpå. Dryp med tahindressing, drys med mynteblade, og servér med hvidløgs-pita og evt. chiliolie.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar