Kødboller med kartoffelmos og tyttebærsauce
22. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Nem aftensmad behøver slet ikke at være kedelig, hvis du følger den her opskrift på kødboller med tyttebærsauce. De syrligt-søde bær er fantastiske til brun sauce og frikadeller.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg det hakkede kød i en skål. Pil og riv løget, og rør det sammen med kødet. Rør salt og æg i.
Skræl og riv knoldselleri, og rør det i farsen sammen med fløde og rasp. Sæt farsen i køleskabet i 15 minutter.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand. Gem lidt af kogevandet, og hæld resten fra. Mos kartoflerne med mælk og smør med en kartoffelmoser. Tilsæt lidt kogevand for at få mosen luftig. Krydr med salt og peber.
Form farsen til 30-35 små kødboller. Steg dem gyldne i smør og olie på en pande. Tag dem af panden.
Hæld vand, oksefond og sojasauce på panden, og lad det koge lidt ind. Tilsæt fløde og tyttebær. Kog, til sovsen tykner. Tilsæt et par dråber kulør, så farven bliver lysebrun.
Smag til med peber. Servér kødbollerne med kartoffelmos, sovs og syltede tyttebær.
Tip!
I løbet af efteråret kan du være heldig at finde tyttebær i den fri natur, og så kan du lave dine egne syltede tyttebær til kødbollerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk