Kødboller med fritter og hvidløgsmayo
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Fritter er fingermad, og det er et hit hos børnene. Skær halvdelen af fritterne af knoldselleri – det kan mange børn godt lide!
Bemærk
Ovntid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º.
Skræl knoldsellerien, og skær den i ca. 1 cm tykke bjælker. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Læg selleri og kartofler på en bageplade med bagepapir, dryp dem med olie, og drys med groft salt. Bag fritterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og møre.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Smuldr hvedebrødet til rasp, brug evt. en minihakker/foodprocessor. Rør det<br />
hakkede kød sammen med løg, hvidløg, rasp og persille, og krydr godt med salt og peber.
Form små kødboller, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, så de ser grillede ud.
Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt, brug en elpisker. Tilsæt dijonsennep, og pisk igen.
Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens du pisker videre. Bliv ved med at piske, til al olien er brugt, og mayonnaisen er blevet tyk og cremet. Pres hvidløget, og rør det i mayonnaisen til sidst.
Servér kødbollerne med fritter og hvidløgsmayonnaise.
Tip!
Her er fritterne lavet af kartofler og knoldselleri, men alle rodfrugter kan i princippet bruges – fx pastinak og gulerod.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk