Kødboller i tomatsovs med spaghetti
17. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Betina Hastoft
"Lady og Vagabonden" elskede kødboller i tomatsovs med spaghetti, og det gør du forhåbentlig også, når du smager den her lækre version.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250°. Rør farsen sej med salt i en skål, og lad den hvile i 5 minutter.
Bland mælk og rasp i en skål, og stil til side i 5 minutter.
Riv hvidløg, parmesan og citronskal, og hak persillen fint.
Vend mælkeblandingen, hvidløg, parmesan, citronskal og persille sammen med farsen. Tilsæt æg og peber, og rør forsigtigt farsen sammen.
Tril kødboller af farsen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kødbollerne i 5 minutter. Tag kødbollerne ud, rotér dem på bagepladen, og lad dem bage i yderligere 5 minutter. Steg derefter kødbollerne i olie i en pande, til de er gyldne.
Hak løg og hvidløg fint, og steg det blødt i olie i en gryde i 2 minutter.
Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamico, honning og paprika i gryden.
Hak basilikum fint, og vend det ned i gryden. Lad indholdet simre under låg i 20 minutter.
Blend tomatsovsen fint, og smag den til med salt og peber.
Kog spaghettien, og servér sammen med tomatsovs og kødboller. Pynt retten med frisk basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk