Kødboller i tomatsauce og persille-crostini

Kødboller i tomatsauce er et lækkert alternativ til den klassiske kødsauce. Spis kødbollerne sammen med persille-crostini eller med en helt almindelig omgang pasta til.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl pastinak, og skær den i små stykker. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde.
Tilsæt tomatpuré, balsamico, chiliflager og oregano. Steg i et par minutter. Krydr med salt og peber.
Tilsæt pastinak, flåede tomater og vand, og rør rundt. Tilsæt sukker. Læg låg på, og lad saucen simre i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rør kød med tomatpuré, sennep, oregano, salt og peber, og form det til små kødboller på størrelse med valnødder.
Hæld tomatsaucen i et ovnfast fad. Fordel kødbollerne i tomatsaucen, og bag retten i ovnen i 20-25 minutter.
Pensl brødskiverne med olie, og rist dem sprøde i ovnen.
Skyl og hak persillen fint. Skyl og riv skallen af citronen. Pil og hak hvidløg helt fint.
Bland persille, citronskal og hvidløg sammen med olivenolie, og fordel blandingen på de ristede brød. Servér straks til ovnbagte kødboller i tomatsauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
16. juli 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar