Kødboller i tomatsauce med perlebyg og mozzarella
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En langtidssimret tomatsauce smager skønt, men du kan også skyde genvej ved at købe en god, færdiglavet sauce – og så tilsætte ekstra smag med krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld den færdige tomatsauce i en gryde, og varm den op. Tilsæt vand, oregano, balsamico og rosmarin. Lad saucen koge svagt under låg i 2-3 minutter.
Vend perlebyg i saucen, og læg låg på. Lad det simre ved svag varme i ca. 10 minutter.
Rør det hakkede kød med æg, salt og peber. Riv parmesanen, og rør den i. Form farsen til små kødboller.
Vend kødbollerne i tomatsaucen. Lad det hele simre ved svag varme i 15-20 minutter, eller til perlebyggen er kogt mør.
Servér retten i dybe tallerkner. Pynt med frisk mozzarella plukket i mindre stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk