Kødboller i tomatsauce med pasta og broccoli
28. februar 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Kødboller med tomatsauce er en italiensk klassiker, der også hører hjemme på danske spiseborde. Både kødboller og tomatsauce får en ekstra lækker smag, når retten får lov at simre længe i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet godt sammen med rasp, æg, oregano, salt og peber. Form farsen til små kødboller.
Brun kødbollerne i olie på en pande, og læg dem i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 180º.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg dem let i en gryde med olie og chiliflager. Tilsæt mosede tomater, balsamico, sukker og vand.
Hæld tomatsaucen over kødbollerne. Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen i 30 minutter.
Kog pastaen efter pakkens anvisning. Skyl aspargesbroccoli, og skær det nederste af stokken fra. Lad aspargesbroccolien koge med i gryden de sidste 4 minutter af pastaens kogetid.
Hæld vandet fra. Vend pasta og aspargesbroccoli med olivenolie i en skål, og krydr med salt og peber.
Drys kødbollerne med oreganoblade og parmesan. Servér med pasta og aspargesbroccoli.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk