Kødboller i tomatsauce med mascarpone

6. december 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Mascarpone gør tomatsaucen ekstra cremet og fyldig. Hvis du vil spare på kalorierne, kan du bruge ricotta i stedet for mascarpone.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med salt, peber og oregano.
Pil og pres hvidløg, og riv parmesan fint. Rør hvidløg, parmesan og æg i farsen. Stil den på køl i 30 minutter.
Form små kødboller af farsen, og brun dem i olie på en pande ved høj varme.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i olie i en gryde. Tilsæt krydderier, hakkede tomater og rødvinseddike, og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt mascarpone og basilikum, og blend tomatsaucen med en stavblender. Smag til, og hold saucen lun.
Læg kødbollerne ned i tomatsaucen i gryden, og lad dem simre med i 10 minutter.
Riv parmesan fint, og servér kødboller i tomatsauce sammen med groft brød, parmesan og plukket basilikum.

Tip!

Retten bliver her serveret med groft brød, men den kan også serveres med kogt pasta til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar