Kødboller i rød karry med ris
Giv kødbollerne et ekstra pift med rød karrypasta, der er lavet på små, røde chilifrugter, og servér dem i en sauce af kokosmælk, peanutbutter og mere rød karrypasta. Med dampet aspargesbroccoli og kogte ris som tilbehør har du et lækkert og nemt asiatisk aftensmåltid fuld af smag.

0-30 min.
(1)
6. oktober 2020 af Pia AndreassenFoto: Martin Tanggaard
Ingredienser
personer
Kødboller i rød karry
- rød karrypasta
- 1 spsk.
- vand
- ½ spsk.
- hakket svine- og kalvekød
- 250 g
- hvidløg
- 2 fed
- salt
- ½ tsk.
- olivenolie
- kokosmælk
- 200 ml
- peanutbutter
- 1 spsk.
- sukker
- ¼ tsk.
- fiskesauce (evt. lidt mere)
- 1 spsk.
- limefrugter
- ½
Til servering
- rød peberfrugter
- ½
- citronmelisse
- aspargesbroccoli
- 250 g
- kogte ris
Sådan gør du
Kødboller i rød karry
Rør halvdelen af karrypastaen sammen med vand, og bland det grundigt sammen med kød, halvdelen af hvidløget og alt saltet. Form farsen til små kødboller.
Tilsæt lidt olie i en opvarmet wok, og slyng panden let, så olien fordeles. Brun kødbollerne under konstant omrøring.
Tag kødbollerne op af wokken, tilsæt det resterende hvidløg og karrypasta, og steg det i 30 sekunder under omrøring.
Tilsæt kokosmælk, peanutbutter, sukker og fiskesauce, og bring det hele i kog.
Tilsæt kødbollerne, og lad det hele småkoge i ca. 4 minutter, til kødbollerne er gennemstegte.
Smag saucen til med limesaft, fiskesauce og evt. sukker.
Servering
Drys kødboller i rød karry med finthakket peberfrugt og frisk citronmelisse, og servér det med mørt dampet aspargesbroccoli og kogte ris til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner