Kødboller i rød karry med ris

Giv kødbollerne et ekstra pift med rød karrypasta, der er lavet på små, røde chilifrugter, og servér dem i en sauce af kokosmælk, peanutbutter og mere rød karrypasta. Med dampet aspargesbroccoli og kogte ris som tilbehør har du et lækkert og nemt asiatisk aftensmåltid fuld af smag.

Kødboller i rød karry med ris
0-30 min.

(1)

6. oktober 2020 af Pia AndreassenFoto: Martin Tanggaard

Ingredienser

personer

Kødboller i rød karry

rød karrypasta
1 spsk.
vand
½ spsk.
hakket svine- og kalvekød
250 g
hvidløg
2 fed
salt
½ tsk.
olivenolie
kokosmælk
200 ml
peanutbutter
1 spsk.
sukker
¼ tsk.
fiskesauce (evt. lidt mere)
1 spsk.
limefrugter
½

Til servering

rød peberfrugter
½
citronmelisse
aspargesbroccoli
250 g
kogte ris

Sådan gør du

Kødboller i rød karry

Rør halvdelen af karrypastaen sammen med vand, og bland det grundigt sammen med kød, halvdelen af hvidløget og alt saltet. Form farsen til små kødboller.
Tilsæt lidt olie i en opvarmet wok, og slyng panden let, så olien fordeles. Brun kødbollerne under konstant omrøring.
Tag kødbollerne op af wokken, tilsæt det resterende hvidløg og karrypasta, og steg det i 30 sekunder under omrøring.
Tilsæt kokosmælk, peanutbutter, sukker og fiskesauce, og bring det hele i kog.
Tilsæt kødbollerne, og lad det hele småkoge i ca. 4 minutter, til kødbollerne er gennemstegte.
Smag saucen til med limesaft, fiskesauce og evt. sukker.

Servering

Drys kødboller i rød karry med finthakket peberfrugt og frisk citronmelisse, og servér det med mørt dampet aspargesbroccoli og kogte ris til.

Tip!

Rød karrypasta er den stærkeste af de 3 pastavarianter. Den mildeste er grøn, den middelstærke er gul. De kan købes i supermarkeder, men du kan også lave dem selv.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'