Københavnerstang-drink

Du kender kombinationen af sodavandsis og flødeis fra den klassiske Københavnerstang, men har du smagt den som drink? Den smager voldsomt godt!

Københavnerstang-drink
0-30 min.

(6)

April 6, 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Hvis du kan, så brug friskpresset ananasjuice. Du kan også tilsætte lidt vaniljepulver, før du shaker, for give drinken et ekstra strejf af luksus.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du en lækker Københavnerstang drink

Du kender nok Københavnerstang-isen, og hvis du er vild med den lækre kombination af ananas og fløde, så er den her drink lige noget for dig!

Hvorfor hedder det en Københavnerstang?

Ja, det er faktisk et godt spørgsmål, men ikke engang Frisko, som producerer isen, kan svare på det. Til netop det spørgsmål, svarer de en bruger på Facebook: ”Vi ville ønske, vi kunne komme med en fin historie om en københavner, der bare elskede ananas og vaniljeis, men desværre må vi skuffe, da Københavnerstang bare er et navn.”

Men mon ikke navnet skal vække dejlige barndomsminder for vedkommende, der spiser den. I så fald kunne den lige så godt hedde Aarhusstang. Uanset hvad så smager den skønt af sommer og sol.

Se også: Nem opskrift på filur-drink

Hjemmelavet Københavnerstang-drink

Den gule is, der så fint kombinerer sodavands- og flødeis, læsker dejligt på en varm sommerdag. Som de fleste ved, så smager alle is godt blandet op med lidt alkohol, og heldigvis er der nogen, der har fundet på at lave en drink, der smager akkurat af den populære Københavnerstang-is.

De to vigtigste ingredienser i Københavnerstang-drinken er ananasjuice og fløde. Her i vores opskriften mikses den, udover ananasjuice og fløde, også med rom, ananaslikør, limesalt, vaniljesukker og isterninger. Mums!

Ananasjuice kan findes ved de andre safter og juice i supermarkederne. Både Rynkeby og Harboe Pure laver en god ananasjuice. Kan du ikke finde juicen, eller vil du bare gerne lave den fra bunden, kan du sagtens det. Du skal blot bruge en frisk ananas og en juicepresser.

Kan du ikke opstøve ananaslikør, kan du bruge Cointreu, Galiano, licor 43 eller en anden sød og frugtig likør i stedet for. Du kan også helt undlade likøren. Den giver en dejlig, dyb smag, men din drink vil stadig smage af Københavnerstang, hvis du udelukkende bruger ananasjuice.

Den lyse rom giver en god sødme til drinken, da rom er lavet på rørsukkersaft eller melasse fra rørsukker og vand. Du kan godt skifte rom ud med vodka, som er mere neutral. Gin kan også bruges, men den giver en mere kraftig smag.

Når du har mikset din drink, skal der en klat flødeskum på toppen for at give den gode smag af flødeis. Du kan også mikse flødeskummen i drinken, men det ser flot ud, hvis du først kommer den på til sidst. Skal drinken være lidt fræk, kan du skifte flødeskum ud med vaniljeis, men så kan du nok ikke drikke så mange.

Københavnerstang-shots

Skal den have ekstra gas, kan du lave små shot af drinken. I så fald kan du nøjes med at lave en 1:1-blanding af ananasjuice og rom eller vodka. Smag evt. til med vaniljesukker og limesaft. Hæld blandingen i shotsglas, og top med flødeskum. 1, 2, 3 bund!

Københavnerstang-drink uden alkohol

Vil du gerne drikke din is på en varm sommerdag, men gerne undgå alkohol, kan du sagtens lave Københavnerstang-drinken alligevel. Undlad blot rom og likør.

Se også: Lækker affogato – drink med kaffe og is

Måske du også kan li'