Knuste kartofler med laks, feta og ærtecreme
23. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
En nem og enkel fiskeret, der står klar på bordet i løbet af meget kort tid. Laksen kan erstattes med fast hvid fisk, f.eks. torsk eller kulmule.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 10 minutter. Hæld vandet fra, og afdryp i en sigte.
Tænd ovnen på 200°. Læg kartoflerne i et ovnfad, og giv dem et let tryk med en gaffel. Dryp olie ud over kartoflerne, og drys med smuldret feta.
Bland spidskommen, paprika, salt og peber sammen i en lille skål, og krydr kartoflerne med ca. halvdelen af krydderiblandingen. Sæt fadet med kartoflerne i ovnen i 10 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, og læg laksefileterne oven på kartoflerne. Krydr laksen med resten af krydderiblandingen, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, eller til laksen er gennemstegt.
Optø ærterne, og blend dem sammen med cremefraiche og mynteblade (gem lidt til pynt) til en tyk creme i en blender. Smag til med limesaft, salt og peber.
Riv lidt citronskal over kartoffel- og lakseretten, og servér med ærtecreme. Pynt med <br />
mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk