Knoldsellerifritter med sesam og aioli
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Fritterne fungerer fantastisk som snack alene, til bøffen som tilbehør eller som del af en større tapas-anretning.
Bemærk
Antal personer: 4 (som tilbehør).
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skræl knoldsellerien, og skær den i fingertynde stænger. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med sesam. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de har taget farve og er møre.
Knus hvidløg i en morter sammen med salt til en ensartet mos. Tilsæt æggeblommen, og rør den ind i mosen. Tilsæt olivenolie langsomt i en tynd stråle, og stød med morteren, eller pisk med et piskeris, til konsistensen er som tyk mayonnaise.
Smag til med salt og peber, og servér sammen med knoldsellerifritter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk