Knepkager
1. december 2019
af
Kristina Marckmann.
Foto: Carina Krüger
Den sønderjyske småkage har fået sit navn efter den lyd, det giver, når man bider i kagen. Servér til en kop kaffe eller på tradionel vis som en del af et stort kagebord.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smøret, og tilsæt fløden.
Rør rugmel, hvedemel, sukker, byggryn og krydderier i.
Ælt dejen godt igennem, rul den ud i 2 m’s tykkelse, og skær den i ud 4 x 6 cm store kager.
Læg kagerne på en plade med bagepapir, og pensl med æg.
Bag dem ved 200° i 10 minutter. Servér kagerne smurt med et tyndt lag sirup.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk