Knækbrød med solsikkekerner, sesamfrø og hørfrø
26. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Brug en klejnespore til at skære knækbrødene ud med. Det er nemt og ser rigtig fint ud med den bølgede kant.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190° varmluft. Bland de 2 slags mel, havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt vand og olie, og rør det hele sammen til en ensartet og klistret masse.
Rul halvdelen af dejen tyndt ud til en stor firkant mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag bagepapir, og træk bagepapiret med dejen over på en bageplade. Gentag proceduren med den anden del af dejen.
Skær dejen ud i firkanter i den ønskede størrelse med en klejnespore (eller et pizzahjul). Her er dejen skåret i 9 x 6 cm. Bag de 2 bageplader med knækbrød samtidig i ovnen i ca. 14 minutter, til de er sprøde og let gyldne.
Lad knækbrødene køle af på bagepladen, og bræk dem forsigtigt fra hinanden, når de er blevet kolde. Opbevar knækbrødene i en beholder med tætsluttende låg indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk