Knækbrød med sesamfrø og rosmarin
27. oktober 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det er nemt at bage knækbrød, og de sprøde sager er skønne som en lille formiddagssnack med fx ost, charcuteri eller syltetøj.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør havregryn, sesamfrø, hørfrø, de 2 slags mel, rosmarin, bagepulver og salt sammen i en skål.
Tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen – den skal være klistret.
Del dejen i 2 lige store stykker. Rul den ene del af dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.
Fjern det øverste lag bagepapir, og træk det nederste stykke bagepapir med dejen over på en bageplade. Gentag med den anden del af dejen.
Tænd ovnen på 180º.
Skær dejen ud i firkanter i den ønskede størrelse, fx med et pizzahjul. Bag knækbrødene sprøde og let gyldne i ovnen i 15-17 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på knækbrød