Knækbrød med kerner og kommen
22. oktober 2018
af
Mikkel Karstad.
Foto: Columbus Leth
Sprøde knækbrød med masser af kerner og kommen, der giver en karakteristisk smag til bagværket – krydderiet kan dog sagtens udelades. Servér knækbrødet som en let mellemmåltid eller som en del af ostebordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rør alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt olie og vand, og rør det sammen til en jævn dej.
Del dejen i nogle stykker, og rul hvert af stykkerne ud imellem 2 stykker oliesmurt bagepapir – rul dem så tynde som muligt.
Læg pladerne med dejen på en bageplade med bagepapir.
Skær knækbrødene i den ønskede størrelse, og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
Lad knækbrødene afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en plastikbeholder med låg. Spis dem fx til gode oste.
Tip!
Knækbrødene kan sagtens bages med andre krydderier, fx timian, korianderfrø og rosmarin. De er også lækre som snacks med dip eller pesto til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk