Knækbrød med kerner, nødder og frugt
13. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde knækbrød med et sødt og lækkert tvist. I dejen er der nemlig blandet tørret frugt, nødder og kerner.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200°. Hak nødder og tørret frugt lidt, så de har en nogenlunde ensartet størrelse.
Bland de to slags mel, sesamfrø, hørfrø og salt. Tilsæt vandet og olien, og rør det hele sammen til en jævn dej.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg dejen med bagepapiret på en bageplade, og træk det øverste stykke bagepapir af.
Bag knækbrødet gyldent og sprødt ca. 20 minutter.
Tag det ud af ovnen, og skær det straks ud i 12 store stykker. Lad dem køle af på en rist. Opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.
Tip!
I stedet for selv at blande tørret frugt, nødder og kerner, kan du bruge Salad Mix fra Earth Control.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk