Knækbrød med havregryn
24. februar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Stine Christiansen
Knasende, salt snack, et hurtigt mellemmåltid eller et fast element på brunch- og ostebordet. Knækbrød er et sikkert hit, og du kan fylde lige præcis den slags korn eller kerner i, som du bedst kan lide, hvis bare der er ca. 2 dl i alt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185° varmluft. Bland solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, de to slags mel, havregryn, salt og bagepulver i en skål.
Tilsæt vand og olie, og rør det til en klistret sammenhængende masse. Rul massen ud imellem to stykker bagepapir, så den fylder en bageplade.
Fjern det øverste lag bagepapir, og glat overfladen med bagsiden af en grydeske. Brug et pizzahjul eller en skarp kniv til at markere de stykker, som knækbrødene skal være i. Det kan f.eks. være kvadrater, aflange bjælker, trekanter eller noget helt andet. Du behøver ikke at skære helt igennem dejen, for når først brødene er bagt, er de lette at knække fra hinanden.
Bag knækbrødene gyldne og sprøde i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl knækbrødene på en bagerist, og knæk stykkerne fra hinanden, imens de stadig er lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk