Knækbrød med frø og kerner
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Det er ganske nemt at bage knækbrød, og de hjemmebagte, sprøde sager er skønne til både ost, charcuteri og marmelade.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom vand, salt og olie i en skål. Bland de 2 slags mel med havregryn og bagepulver i en anden skål. Rør den tørre og den våde blanding sammen, og tilsæt smørret. Ælt dejen godt sammen, til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke så tyndt ud som muligt mellem 2 ark bagepapir.
Træk dejen med bagepapir på den ene side over på en bageplade, og prik huller i dejen med en gaffel. Skær dejen i kvadrater eller firkanter (eller brug en knækbrødsrulle),så knækbrødene er nemme at brække i pæne stykker, når de er færdigbagte og afkølede.
Bag knækbrødene i ovnen i ca. 8 minutter. Afkøl på en bagerist, og bræk dem i stykker.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på knækbrød!