Knækbrød med durummel

Det her knækbrød med frø, kerner og durummel får det helt rigtige ’knæk’, når du tager en bid. De er nemme at bage og passer perfekt i madpakken.

Knækbrød med durummel
0-30 min.

(8)

January 17, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Martin Tanggaard

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Tip!

Synes du, at dejen er en smule tør, kan du tilsætte en anelse mere vand, så bliver den nemmere at rulle ud.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Nemme knækbrød med kerner og frø

Der er masser af gode grunde til at lave hjemmebagte knækbrød. Knækbrød er både lækre, sunde og supernemme at bage, og den hjemmelavede udgave er så lækker at have i hjemmet, hvis du skal bruge en snack eller nemt tilbehør. Knækbrød kan holde sig længe, hvis de opbevares i en lufttæt beholder. Du kan også sikre, at knækbrødene holder sig sprøde ved at opbevare dem i en kagedåse med et lag bagepapir mellem dåse og låg.

Det her er en rigtig god grundopskrift på hjemmebagte knækbrød. Knækbrødet bliver dejligt sprødt og fyldt med smag fra de forskellige frø og kerner. Grundopskriften på knækbrød er simpel. Har du mel, frø og kerner, olie og vand, skal du blot blande ingredienserne, fordele massen på en bageplade og bage den i ovnen – så har du friskbagte knækbrød med kerner.

Det er nemt at lave hjemmebagte knækbrød, fordi man næsten altid har ingredienserne i køkkenskabet allerede. Opskriften på knækbrød kan nemlig nemt tilpasses de meltyper, frø og kerner, du lige har. Sidst men ikke mindst, er det hurtigt at bage knækbrød, fordi dejen ikke skal hæve.

Har du brug for lidt inspiration til, hvad du kan bruge af mel, frø og kerner, og hvordan du får de bedste hjemmelavede knækbrød, har vi samlet nogle gode tips herunder. Her får du også lækker inspiration til, hvad du kan spise til dine hjemmebagte knækbrød.

Hvilke frø og kerner kan jeg bruge i knækbrød?

Her er brugt solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner. Du kan sagtens bytte dem ud med andre frø og kerner, eller du kan bruge en blanding af alle dem, du godt kan lide. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Du kan også bruge gryn og nødder i dine hjemmebagte knækbrød. Du skal blot sørge for at have 2 dl frø, kerner, gryn eller nødder i alt.

Inspiration til frø og kerner i knækbrød:

  • Solsikkerkerner
  • Græskarkerner
  • Sesamfrø
  • Hørfrø
  • Birkes
  • Chiafrø
  • Havregryn
  • Nødder

Knækbrød med smag

Vil du have mere smag i de hjemmebagte knækbrød, er der rig mulighed for at tilsætte lækre smagsgivere såsom ost og krydderier. Krydderier og ost giver en skøn smag, som passer godt, hvis du spiser knækbrødet til suppe, salat eller ost. Skal knækbrødene være ekstra sunde, kan du bage knækbrød med grøntsager. Prøv f.eks. en opskrift med spinat eller gulerødder.

 Du kan også dreje knækbrødene i en sød retning ved at tilsætte tørret frugt. Skal du bruge knækbrød til ostebordet, giver tørrede frugter et sødt og blødt element til de sprøde knækbrød, som passer perfekt til ostemadden. Knækbrød med tørret frugt er også lækker som eftermiddagssnack eller morgenmad. Få en opskrift her.

Hvilken slags mel kan jeg bruge til knækbrød?

Knækbrødet her er med durummel, som har et højere indhold af protein end almindelig hvede, og det har derfor en ekstra god vandbindingsevne. Knækbrødene smuldrer derfor ikke så nemt. Durumhvedemel er fremstillet af hvedekerner, der knækkes og bliver til små, gyldne gryn.

Du kan sagtens skifte melet ud med andre typer mel, hvis du ikke har durum i køkkenskabet. Du kan f.eks. bruge halvt hvedemel og halvt rugmel. Du skal blot sørge for at have 150 g mel i alt. Bruger du meget groft mel, kan du være nødt til at tilsætte lidt mere væske, da det suger mere end hvedemel.

Inspiration til meltyper:

  • Durumhvedemel
  • Hvedemel
  • Rugmel
  • Grahamsmel
  • Fuldkornshvedemel
  • Sigtemel
  • Speltmel
  • Majsmel

Knækbrød som sund snack og tilbehør

Knækbrød er den perfekte sunde snack. Skal du servere tapas eller ostebord, kan du også imponere ekstra med hjemmebagte knækbrød. Få opskriften på et lækkert tapasbræt her

Når du bager hjemmelavede knækbrød, kan du altid snuppe et eller to af de sprøde, kernefulde stykker som tilbehør til suppe eller salat. Knækbrød kan også være et nemt alternativ til morgenbollen. De smager nemlig fantastisk med både ost, hjemmelavet syltetøj eller marmelade, peanutbutter eller bare smør.

Du kan også spise knækbrød til frokost, hvis du topper den med lækkert pålæg. Prøv f.eks. en opskrift med avocado og hytteost.

Du kan bruge knækbrød som et sundere alternativ til chips og dyppe dem i lækre dips såsom hummus og hjemmelavet salsa eller toppe dem med sød chutney, f.eks. hjemmelavet pærechutney.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'