Knækbrød med durummel

11. juli 2021 af .

Foto: Martin Tanggaard

Det her knækbrød med frø, kerner og durummel får det helt rigtige ’knæk’, når du tager en bid. De er nemme at bage og passer perfekt i madpakken.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Bland mel, kerner, frø og salt i en skål. Vend olie og vand i dejen, og bland det sammen til en sammenhængende dej.
Fordel dejen på et bagepapir, og dæk den med yderligere et ark bagepapir.
Pres dejen flad mellem papirerne, og rul den ud med en kagerulle, så det dækker næsten hele papiret.
Fjern det øverste bagepapir, og placér det nederste papir med dejen på en bageplade. Skær dejen i firkanter, så knækbrødet er nemt at brække i pæne stykker, når det er færdigbagt.
Bag knækbrødet i ovnen i ca. 1 time. Lad knækbrødet afkøle, og bræk det i stykker.

Tip!

Synes du, at dejen er en smule tør, kan du tilsætte en anelse mere vand, så bliver den nemmere at rulle ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og tricks til knækbrøds-bagning

Det her er en rigtig god grundopskrift på hjemmebagte knækbrød. Knækbrødet bliver dejligt sprødt og fyldt med smag fra de forskellige frø og kerner.

Kan jeg bruge andre frø og kerner?

Her er brugt solsikkekerner, sesamfrø og græskarkerner. Du kan sagtens bytte dem ud med andre frø og kerner, eller du kan bruge en blanding af alle dem, du godt kan lide. Du skal blot sørge for at have 2 dl frø og kerner i alt.

Inspiration til frø og kerner:

  • Solsikkerkerner
  • Græskarkerner
  • Sesamfrø
  • Hørfrø
  • Birkes
  • Chiafrø
  • Havregryn
  • Nødder

Kan jeg bruge andet mel?

Knækbrødet her er med durummel, som har et højere indhold af protein end almindelig hvede, og det har derfor en ekstra god vandbindingsevne. Knækbrødene smuldrer derfor ikke så nemt. Durumhvedemel er fremstillet af hvedekerner, der knækkes og bliver til små, gyldne gryn.

Du kan sagtens skifte melet ud med andre typer mel, hvis du ikke har durum i køkkenskabet. Du kan f.eks. bruge halvt hvedemel og halvt rugmel. Du skal blot sørge for at have 150 g mel i alt. Bruger du meget groft mel, kan du være nødt til at tilsætte lidt mere væske, da det suger mere end hvedemel.

Inspiration til meltyper:

  • Durumhvedemel
  • Hvedemel
  • Rugmel
  • Grahamsmel
  • Fuldkornshvedemel
  • Sigtemel
  • Speltmel
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar