Klementinsorbet
11. februar 2020
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
En frisk og syrlig sorbet med klementiner, der har den fineste orange farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland vand og sukker, og bring i kog. Lad det småkoge i 3 minutter, tag det af varmen, og lad det køle helt ned.
Pres saften af klementinerne – der skal være 4 dl. Pres saften af citronen. Rør klementin- og citronsaft sammen med sukkerlagen og evt. vodka.
Frys massen i en ismaskine eller i en frysefast beholder.
Ved sidstnævnte fremgangsmetode skal du huske at piske i sorbeten hver halve time, indtil du ender med en blød sorbetagtig konsistens. Herefter lader du isen fryse færdig.
Tag isen op 45 minutter før servering, og lad den tø let op i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk