Klementinmarmelade
11. februar 2020
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen
Du har måske prøvet den traditionelle appelsinmarmelade, men hvad med at prøve en variant med klementiner? Den er lidt sødere, men får skønt modspild fra citron. Marmeladen er vidunderlig på en friskbagt bolle eller som en del af et ostebord.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg citrusfrugterne i en gryde med vand, så det dækker, og bring vandet i kog.
Lad frugterne simre under låg i ca. 1 time, eller indtil de er møre, når du stikker en kødnål i dem. Tag dem op med en hulske, kassér vandet, og læg dem i en foodprocessor.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i foodprocessoren sammen med sukkeret. Kør, til frugterne er finthakket.
Hæld massen tilbage i gryden, og bring marmeladen i kog. Lad den simre 5-7 minutter, til sukkeret er opløst, og marmeladen er let tyknet.
Hæld den på rene, skoldede glas, der evt. er skyllet i Atamon, og opbevar marmeladen på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Hjemmelavet stikkelsbærmarmelade