Klementinkage med creme

11. februar 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Klementiner er i sæson i vinterperioden, og de kan meget mere end blot snackes. Brug dem i en lækker kage med sirup og creme som her.

Bemærk
Kogetid: 1 time. Bagetid: 1 time. Trækketid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 rund form, ca. 26 cm i diameter

Sådan gør du

Kog klementinerne i ca. 1 time, eller indtil de er helt bløde, når du stikker en kødnål i dem. Tag dem op med en hulske. Del dem i halve, og fjern eventuelle kerner.
Tænd ovnen på 170°. Blend mandlerne til mel sammen med sukkeret. Rør dem sammen med kogte klementiner, æg, polentamel, bagepulver og salt i en foodprocessor, til dejen er ensartet.
Tilsæt olien i en tynd stråle, og rør den godt ind i dejen. Smør formen med smør, og drys med hvedemel. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 45-60 minutter på midterste rille.
Pres saften af klementinerne, og bring den i kog med sukker. Lad den småkoge, til konsistensen er som tynd sirup.
Når kagen er færdig, prikker du den med en kødnål over hele overfladen uden at prikke helt igennem, og hælder den varme sirup over.
Lad kagen stå og trække i mindst 2 timer, inden du skærer kagen igennem på midten.
Pisk fløden til blødt skum med flormelis, og bred den ud over den nederste del af kagen. Undgå, at den kommer helt ud til siderne, da vægten af den øverste kage vil brede cremen ud. Gem lidt creme til pynt.
Læg kagetoppen på, og lad kagen stå køligt 1 time inden servering. Skær klementinen i skiver. Pynt kagen med den sidste creme og klementinskiver samt evt. blade fra klementinen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar